JM Beauty Center - шаблон joomla Скрипты

Zahvaljujoč dolgoletnim izkušnjam in vlaganju v sistematično izobraževanje ter razvoj smo usposobljeni proizvesti izdelek od same idejne zasnove in prvih laboratorijskih vzorcev, prek testiranja izdelkov do proizvodnje in polnjenja. V svojih vrstah imamo strokovnjake, ki se posvečajo razvoju različnih vrst polizdelkov in embalaže. Ponosni smo, da edini v Sloveniji uspešno razvijamo in proizvajamo tudi tako zahtevne izdelke, kot so barve za lase.

 

1
1
1

 

Razvoj novega izdelka je dolgotrajen proces, ki zahteva veliko mero znanja, izkušenj, vztrajnosti in natančnosti. Razvojno delo je mešanica strokovnega in kreativnega dela, saj je treba odkriti tisto formulacijo, ki bo na eni strani funkcionalna in učinkovita, na drugi strani pa tudi splošno všečna, kar se tiče vonja, barve in drugih, uporabniku pomembnih lastnosti. Da lahko zagotovimo vsestransko ustreznost izdelka, med razvojem redno izvajamo fizikalno-kemijske analize. Razvoj poteka v laboratoriju, ki je osrednji in najpomembnejši del razvojnih prostorov. Pomemben del laboratorija je tudi manjši, ločen prostor za zelo natančno tehtanje predvsem barvil za barve za lase. V razvojnem oddelku imamo tudi polindustrijski laboratorij, v katerem izvajamo pilotsko proizvodnjo novih izdelkov pred redno proizvodnjo. Po potrditvi ustreznosti simulacije proizvodnje v našem polindustrijskem laboratoriju, sledi še prenos v redno proizvodnjo, kjer sodelujemo s tehnologi pri pripravi polizdelka in končnega izdelka. Ob zaključku razvojne faze za vsak kozmetični izdelek izdelamo dosje v obliki poročila o varnosti kozmetičnega izdelka.

 

1
1
1
 
Varnost in ustreznost izdelka zagotavljamo z redno fizikalno-kemijsko kontrolo različnih parametrov in mikrobiološke neoporečnosti kozmetičnih surovin, embalaže in izdelkov ter proizvodnih poti (reaktorji, cevovodi, polnilne linije). V razvojni fazi med drugim izvajamo mikrobiološke analize z obremenilnimi testi za ugotavljanje ustreznosti konzerviranja izdelkov in učinkovitost izdelkov proti prhljaju. Zahteve za ustrezno ravnanje s polizdelki in izdelki so določene v različnih internih dokumentih, kot so standardi kakovosti, metode in navodila za izvajanje fizikalno-kemijskih ter mikrobioloških analiz, navodila za čiščenje in razkuževanje tehnološke opreme.
Poleg razvoja novih izdelkov pa je potrebno spremljati tudi izdelke, ki so že na trgu. Pogosto so razlog za spremembe nove zahteve zakonodaje, pomembno pa je tudi prilagajanje novim trendom ali željam potrošnikov. Pri svojem delu uporabljamo informacije iz strokovne literature in s strani dobaviteljev surovin, obiskujemo konference, sejme in delavnice pri dobaviteljih surovin, o zakonodajnih spremembah pa se informiramo v Uradnem listu RS in EU ter preko aktivnega sodelovanja v strokovnih združenjih.